Go Go Blue!

Sömnbrist samt konstant umgänge med amerikanare gör att jag nu lyxar till det lite och skriver på svenska idag…
Höstterminen här började i onsdags men jag har än så länge bara haft en lektion och den i “Develop Management Skills”, en kurs som jag inte ingår i min svenska kursplan men som jag ville ta. Lektionerna hålls på så kallade “Business School” och både läraren och kursen verkar riktigt bra! Lite lära känna sina styrkor/svagheter och förbättra sina organiserings/ledarskaps-grejer. “You will not be the same person after you’ve took this class!” var proffessor Toronto’s ord. Ja, vi får väl se om han lyckas med sin vision…

Igår var det iaf fredag och Stephanie, min och Nick’s vän som också pluggar på UMD, skulle ta oss till en hemmahosfest som senare visade sig vara ett “goodbye party” hemma hos en kille som skulle in i The Navy. Vi anlände ganska sent (speciellt med tanke på att de börjat redan kl tre) och det kändes verkligen som taget ur amerikansk film. På garageuppfarten står fullt med folk, två ölfat och den något onyktra rekryten iförd stridshjälm med en Bud light i handen. Väl inne hittar man stora fat med (överbliven) mat och gäster i åldrarna 18-60 år. Den svenska underdånigheten chockas lite av den extrema gästfriheten som gör att man snabbt känner sig som hemma. Det spelas ölspel (pricka ölglas med pingisboll), far och dotter brottas i trädgården, rekryten slängs i poolen, “the dudes” bryter arm i köket etc. etc…
Ingen toppenfest kanske men väl en stor dos Amerika, och mer skulle det bli.

Vi var uppe kl 06.00 idag, detta pga att vi skulle till Michigan stadium och kolla på football. Detta innebär här att alla åker till den närliggande golfbanan kring 07.30 för att “värma upp” inför matchstart kl 12.00. Familjer och ungdomar (>21år) riggar här upp sina bilar, stolar, grillar, flaggor, spel, tält, paraboler, TV’s, ölfat, stereo anläggningar och Gud vet vad. Jag glömde kameran så ni får hålla till godo med mobilbilder, för bilder är vad som krävs för att beskriva detta skådespel. Säga vad man vill men trevlig var det, speciellt att testa på de olika spelen som alla gick ut på att kasta och träffa något på ett eller annat sätt.
dsc00607.jpgdsc00608.jpgdsc00609.jpg

Idag var vi 107 765 personer som hejjade på Michigan Wolverines mot Miami Readhawks i Michigan Stadium “The Big House” . Såg lite ut som en landskamp mellan Sverige och Ukraina för ALLA bar verkligen blågula T-shirts och kepsar (ja, jag ska skaffa en=).
Det som imponerade mest på mig var alla de ramsor och ritualer som publiken hela tiden ägnade sig åt, inte en lugn stund här inte. Men som ni kan se på bilderna så stod jag också i den gula studentsektionen (ca 15 000 studenter) vilken givetvis förde mest väsen.
Vi vann matchen genom med 16-6, men kom inte med några regelfrågor för idag hade jag fullt upp med att bara lära mig ramsorna…
dsc00616.jpgdsc00621.jpg

Hail! to the victors valiant
Hail! to the conqu’ring heroes
Hail! Hail! to Michigan
The leaders and best!
Hail! to the victors valiant
Hail! to the conqu’ring heroes
Hail! Hail! to Michigan,
The champions of the West!

4 thoughts on “Go Go Blue!

 1. Tjenare!

  Nice nu funkar din subscribe till hotmail också… gjorde du någon ändring? Jag har fixat en subscribe till min sida också men det är inte så bra att man måste gå in i ytterligare en sida för att komma till den… din är juh klockren!

  Verkar sjukt kul att gå på sådanna matcher! Verkligen som i filmer kan jag tänka mig! cool!

  självklart ska jag fortsätta fylleringa, helt underbart kunna ringa dig gratis när man är sugen på att fylletjöta :D jag väntar med spänning på ditt första fyllesamtal till mig :P

  ha de nice!

 2. Haha, två polare härifrån spenderade helgen i Ann Arbor och de var också på den matchen. Sjukt att college football är större än NFL. Kommer hel klart försöka gå på en match snart.
  I fredags åkte en stor grupp utbytesstudenter till Detroit för att shoppa. När jag senare på kvällen frågade dem var de hade varit visade sig att de hade spenderat hela dagen i Fairlane Mall :) Därmed kände jag att jag inte hade missat så mkt, haha ;)

 3. A: Bra, men jag har inte gjort någon ändring faktiskt, weird…
  Jag ringer dig nästa gång det passar;)

  W: Det roliga är att jag inte fattade att det var college football först. Helt sjukt att 110 000 pers betalar för att kolla på några studenter som ligger i hög på en gräsmatta.
  Va!, ville du inte åka hit och gå på Sears och kolla spinning rims med mig?! =)
  Aja, vi kanske åker ett gäng till Windsor nästa helg och går till någon känd Irlänsk pub där så då får vi ses. Hört talas om den?

 4. Hmm nope har inte hört talas om den puben.. var ute i downtown Windsor fredag och lördag, var på ett par rätt sjyssta klubbar. Så det finns nog faktiskt bra uteliv här :)
  Nästa helg åker vi nog till Toronto… om inte annat får vi lätt styra upp en gathering!

Leave a Reply